Podotherapie is een behandelingsvorm wanneer je klachten ervaart aan de voet, been en rug. Wanneer jij langdurig last hebt van 1 van deze lichaamsdelen dan zou het heel goed kunnen dat podotherapie jou zou kunnen helpen. Een podotherapeut behandeld voetklachten en klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van je voeten of benen.

Wanneer kies je voor podotherapie?

Je kan met verschillende klachten naar een podotherapeut gaan. Vooral bij de volgende klachten is het aan te raden om te kiezen voor podotherapie:

– Bij een afwijkende stand van de voeten of wanneer je een verkeerde manier van lopen hebt 
  ontwikkeld.
– Wanneer je een verkeerde stand hebt van je voeten of tenen. Denk bijvoorbeeld aan Klauwtenen of 
  platvoeten.
– Overbelasting van de voeten of benen
– Huidproblemen zoals bijvoorbeeld likdoorns
– Nagelproblemen zoals ingegroeide teennagels
– klachten die te maken hebben met het dragen van verkeerd schoeisel
– Vermoeidheidsklachten

Speciale vormen van podotherapie

Naast de behandelingen die hierboven benoemd zijn kun je ook aan podotherapie denken in speciale gevallen. Deze speciale gevallen zijn bijvoorbeeld therapie bij problemen door diabetes, Kinderpodotherapie en sportpodotherapie. Ook voor deze gevallen zijn er specialisten die de beste behandeling kunnen bedenken voor de klachten die jij ervaart.

Verschil podotherapeut en podoloog

Wanneer je het over een podotherapeut of een podoloog hebt dan praat je wel degelijk over twee verschillende dingen. Waar een Podotherapeut een wettelijk erkende titel is en gegarandeerd in het bezit is van een hbo bachelor diploma. Podoloog is geen wettelijk erkende titel. Iedereen mag zichzelf een podoloog noemen. Vaak hebben ze dan wel een cursus of een opleiding gevolgd.

Vergoeding Podotherapie

Podotherapie wordt niet vergoed vanuit de standaard verzekeringen. Wanneer je wil dat je hier een vergoeding wil dan zou je eigenlijk al moeten kiezen voor een aanvullende verzekering.